Temat
co na grzyby i plesnie
- Wylogowany
- Wiceprezes Regionu Podkarpackiego
-
- bo jak nie my to kto
Mniej
Więcej
2014/04/06 21:59 #1
przez
ma-res.pl
co na grzyby i plesnie was created by
witam szczegolnie po zimie (a wlasciwie w trakcie) pojawiaja sie pytania i telefony ze pojawia sie plesn na scianach i .... a szczegolnie po wymianie okien jak koledzy sobie z tym tematem radza
troche ten temat mam opanowany ale zawsze warto zapytac madrzejszego i cos sie dowiedziec .bardzo zapraszam do dyskusji

ma-res.pl
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Wylogowany
- Elite Member
-
- Mistrz glazurnik, Toruń 608 386 506
2014/04/06 22:11 #2
przez
Zwykły użytkownik
Użytkownik odpowiedział w temacie co na grzyby i plesnie
Doraźnie to roztwór chloru, farba, kasa i w długą.
A na poważnie to likwidacja źródła grzyba.
A na poważnie to likwidacja źródła grzyba.
Zwykły użytkownik
- Wylogowany
- Elite Member
-
- www.remonty-pruszkow.pl 516516896
2014/04/07 09:48 #3
przez
Użytkownik odpowiedział w temacie co na grzyby i plesnie
Ja się zapisałem na szkolenie z OZE, i przy kursie rekuperacji się dowiedziałem że jest to kwestia źle zaprojektowanej wentylacji. Wentylacja ma nie tylko wymieniać powietrze, ale i stabilizować wilgotność powietrza w pomieszczeniu na zadanym poziomie.
Jak ktoś wymienia okna na szczelne i obkłada dom styropianem, to likwiduje wentylację przez "oddychanie budynku" i wtedy musi przeprojektować istniejącą wentylację, bo zaprojektowana 50 lat temu nie była przewidziana do szczelnych domów.
Ale zawsze można jeździć do klientów z jakimś dezyntolem, psikać, malować i zgarniać kasę. Stały dochód zawsze mile widziany
Jak ktoś wymienia okna na szczelne i obkłada dom styropianem, to likwiduje wentylację przez "oddychanie budynku" i wtedy musi przeprojektować istniejącą wentylację, bo zaprojektowana 50 lat temu nie była przewidziana do szczelnych domów.
Ale zawsze można jeździć do klientów z jakimś dezyntolem, psikać, malować i zgarniać kasę. Stały dochód zawsze mile widziany

Moderatorzy: , , , , ,
Poczta PW
Nie jesteś zalogowany.
Nowe posty
- Semin kontakt z przedstawicielami handlowymi w reg...
- W Fora Ogólne / Strefy
- 2023/03/21 18:12
- Zapach kanalizacji w łazience
- W Fora Techniczne / Forum techniczne hydraulików
- 2023/03/18 16:36
Czas generowania strony: 0.176 s.