Temat specyficzny rodzaj syfonu pod umywalką

Więcej
2024/09/29 20:58 #1 przez
Witam, przeprowadziłem się ostatnio, i pod zlewem w łazience mam syfon jak na zdjęciu. Odpływ się przetkał, i choć udało mi się wyjąć całą konstrukcje syfonu to nie byłem w stanie go do końca przeczyścić przez brak otworu. Zgaduję że to żółte coś można odkręcić właśnie w tym celu, ale nie udało mi się to - nie da się kręcić ani w prawo ani w lewo. 
Proszę o pomoc i możliwe wytłumaczenie co to jest za rozwiązanie łazienkowe i do czego służy, w internecie nie mogłem znaleźć informacji.
Dziękuje.
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2024/10/01 09:42 #2 przez
Użytkownik odpowiedział w temacie specyficzny rodzaj syfonu pod umywalką
To żółte jest właśnie do czyszczenia , łapiesz szczypcami  , przekręcasz w lewo i wyciągasz , zaczep bagnetowy , ale jest błąd montażu , już pomijam złączkę harmonijkową ,ale odpływ w ścianie masz nieco wyżej od wyjścia z syfonu , więc będą problemy , najlepiej wymień syfon na rurkowy ( nie butelkowy ) , "U" rurka świetnie sprawuje się właśnie przy zlewach i umywalkach , lub jeśli to możliwe zdemontuj tą przejściówkę ,wtedy podniesiesz cały syfon do poziomu odpływu  BIK

BIK
Za tę wiadomość podziękował(a):

• Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Mistrz Glazurnik Autoryzowany wykonawca Mapei
Więcej
2024/10/01 10:21 #3 przez
Patrząc ile miejsca tam jest proponował bym ten model który można swobodnie dociąć do potrzebnej wysokości.Proponował bym też obrócić lewy zaworek aby wężyk nie przeszkadzał Dedykowany  www.ceneo.pl/26609103;pla?se=qARJ0r0wBCH...gEAQYBiABEgKzTfD_BwE 

Więcej
2024/10/02 10:30 - 2024/10/02 10:31 #4 przez
Janusz ten jest super ale może nie pasować , bo może być inny korek w umywalce , tam jest zamontowany jakiś " patent " ,  klik klak może nie pasować  BIK

BIK
Ostatnia2024/10/02 10:31 edycja: od.

• Wylogowany
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Mistrz Glazurnik Autoryzowany wykonawca Mapei
Więcej
2024/10/02 10:39 #5 przez

BIK post=69791 napisał: Janusz ten jest super ale może nie pasować , bo może być inny korek w umywalce , tam jest zamontowany jakiś " patent " ,  klik klak może nie pasować  BIK

Jacek montowałem podobne jak na zdjęciu i te które zaproponowałem.Ten ze zdjęcia niestety ma też element do podłączenia węża od pralki dlatego trochę obniżył syfon i się zapychał.Ten element pod samą umywalką spełnia rolę odbioru wody jako przelew.Z tej perspektywy nie widać wężyka od przelewu

Więcej
2024/10/04 16:53 #6 przez
Dziękuje obu panom za odpowiedzi

Więcej
2024/10/04 16:56 #7 przez
co dokładnie nazywa pan "przejściówką"?
tą górną część wychodząca od samego zlewu?

Moderatorzy:

Poczta PW

Nie jesteś zalogowany.

Czas generowania strony: 0.201 s.