- Otrzymane podziękowania: 0
- Forum
- Fora Ogólne
- Pytania i wymiana doświadczeń dla gości z zewnątrz
- Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku
Temat
Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
2021/01/02 07:23 #1
przez
Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku was created by
Witam,
Mam problem z wykręceniem pozostałości po plastikowej krzywce z ocynkowanego stalowego kolanka. Dodam, że cała bateria jest niestandardowa tzn. kompozytowa, kupowana sporo lat temu stąd krzywki w komplecie z podobnego materiału. Rozważałem nacięcie tego pozostałego w środku plastiku cienkim brzeszczotem, a następnie można próbować wykręcić szerokim płaskim śrubokrętem albo półokrągłym pilnikiem. Strach trochę, że uszkodzę gwint w kolanku, a wtedy nie obejdzie się bez zrywania płytek i kucia w ścianie. Ktoś z forumowiczów może coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam
Mam problem z wykręceniem pozostałości po plastikowej krzywce z ocynkowanego stalowego kolanka. Dodam, że cała bateria jest niestandardowa tzn. kompozytowa, kupowana sporo lat temu stąd krzywki w komplecie z podobnego materiału. Rozważałem nacięcie tego pozostałego w środku plastiku cienkim brzeszczotem, a następnie można próbować wykręcić szerokim płaskim śrubokrętem albo półokrągłym pilnikiem. Strach trochę, że uszkodzę gwint w kolanku, a wtedy nie obejdzie się bez zrywania płytek i kucia w ścianie. Ktoś z forumowiczów może coś podpowiedzieć?
Pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Wylogowany
- Skarbnik SSRW
-
- Kto powiedział że nie dam rady
2021/01/02 08:24 #2
przez
Użytkownik odpowiedział w temacie Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku
Najlepiej byłoby wykonać to urządzeniem takim jak Drymel. Jest precyzyjne i z odpowiednią koncówką wyrzeźbisz w tej krzywce nawet ksztalt na śrubokręt krzyżykowy. Z innych metod to lutownica, też można coś wytopić.
Za tę wiadomość podziękował(a):
- Wylogowany
- Prezes Regionu Łódzkiego
-
- 601-701-124
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 148
2021/01/02 11:54 #3
przez
Użytkownik odpowiedział w temacie Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku
Spróbuj podgrzać palnikiem,a następnie wcisnąć dłuto odpowiedniej szerokości. Ewentualnie zakup odpowiedniego wykrętaka allegro.pl/oferta/wykretaki-do-urwanych-...zt-zestaw-9340842469
Moderatorzy: , , , , ,
- Forum
- Fora Ogólne
- Pytania i wymiana doświadczeń dla gości z zewnątrz
- Urwana plastikowa krzywka w stalowym kolanku
Poczta PW
Nie jesteś zalogowany.
Nowe posty
- Zawór wody pralki
- W Fora Techniczne / Forum techniczne hydraulików
- 2023/05/21 10:08
Czas generowania strony: 0.169 s.