Strefa ADIAM - artykuły, opinie, komentarze
- ADIAM
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- janusz_matuszewski
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- marek_surmacz
- Wylogowany
- Wiceprezes Regionu Podkarpackiego
-
- bo jak nie my to kto
ADIAM napisał: Tarcze SPYDER 125 mm i 200 mm przekazane do wysyłki. Gratuluje i czekamy na opinie.
witam pani przedstawiciel obiecala cos na region
ale czy napewno??
pozdrawiam
ma-res.pl
- Paweł Koć
- Wylogowany
- Ekspert
-
- Siedlce Mazowieckie
Przetestowałbym :whistle:
pawelkoc2
- Dariusz-Roj
- Wylogowany
- Członek Założyciel
-
- Otrzymane podziękowania: 73
Jestem ciekaw jak sprawują się tarcze Adiamu do kamienia naturalnego? Mam do położenia schody z granitu. Grubość kamienia to 2cm a długość 130cm jestem ciekaw czy tarcza 125 do cięcia na sucho w granicie da sobie radę. Oczywiście na spoczniki jest też ten granit tylko o grubości 12mm. Czy cięcie będzie równe nie będzie szczerbień a co najważniejsze czas cięcia czyli wygoda
Oczywiście do tego łazienki w białym marmurze 60x40. Struktura kamienia całkiem inna więc czy ta sama tarcza będzie się sprawiać na równo w granicie i marmurze. Przyznam że nie zbyt interesują mnie opinie producenta bo testy według mnie nie są adekwatne do rzeczywistości na budowie. Nie chciał bym wyrzucić w błoto na pewno ponad 100zł ( tarcze zapewne będą w takiej cenie) jak mogę wydać na tarczę 35zł. Jak ktoś będzie pieprzył że tarcza za 35 zł nie daje rady w granicie 12mm to zapraszam pokażę ten 2 cm jeszcze nie próbowałem. Oczywiście opinie na temat tarcz na mokro Również mnie interesuje. Jak ktoś ma tarczę Adiamu zapraszam, porównamy jakość z tarczą którą mam i poradzimy kolegom. Obecnie jestem w Warszawie na Żoliborzu
- piotrfordon
- Wylogowany
- Młodszy forowicz
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Dariusz-Roj napisał: Gadu gadu ciekaw jestem szczerych opinii.
Jestem ciekaw jak sprawują się tarcze Adiamu do kamienia naturalnego? Mam do położenia schody z granitu. Grubość kamienia to 2cm a długość 130cm jestem ciekaw czy tarcza 125 do cięcia na sucho w granicie da sobie radę. Oczywiście na spoczniki jest też ten granit tylko o grubości 12mm. Czy cięcie będzie równe nie będzie szczerbień a co najważniejsze czas cięcia czyli wygodabo nie chciał bym pichotać to np. pół godziny jedno cięcie.
Oczywiście do tego łazienki w białym marmurze 60x40. Struktura kamienia całkiem inna więc czy ta sama tarcza będzie się sprawiać na równo w granicie i marmurze. Przyznam że nie zbyt interesują mnie opinie producenta bo testy według mnie nie są adekwatne do rzeczywistości na budowie. Nie chciał bym wyrzucić w błoto na pewno ponad 100zł ( tarcze zapewne będą w takiej cenie) jak mogę wydać na tarczę 35zł. Jak ktoś będzie pieprzył że tarcza za 35 zł nie daje rady w granicie 12mm to zapraszam pokażę ten 2 cm jeszcze nie próbowałem. Oczywiście opinie na temat tarcz na mokro Również mnie interesuje. Jak ktoś ma tarczę Adiamu zapraszam, porównamy jakość z tarczą którą mam i poradzimy kolegom. Obecnie jestem w Warszawie na Żoliborzu![]()
Parę lat wstecz radziłem sobie cięciem tak grubych i długich odcinków używając dużą kątówkę z tarczą 180 lub 230mm oczywiście marki Adiam i powiem ze cały zestaw radził sobie wyśmienicie, warunkiem dobrego cięcia było tylko nie dociskać tarczy na siłę a pozwolić jej na samoistne zagłębianie pod wpływem własnego ciężaru kątówki.
Mała tarcz i kątówka w tym temacie to chyba pomyłka przegrzejesz tarcz i szlifierkę.
www.adiam.pl/119,tarcza-diamentowa-fliese-premium.html
piotrfordon
- Dariusz-Roj
- Wylogowany
- Członek Założyciel
-
piotrfordon napisał:
Dariusz-Roj napisał: Gadu gadu ciekaw jestem szczerych opinii.
Jestem ciekaw jak sprawują się tarcze Adiamu do kamienia naturalnego? Mam do położenia schody z granitu. Grubość kamienia to 2cm a długość 130cm jestem ciekaw czy tarcza 125 do cięcia na sucho w granicie da sobie radę. Oczywiście na spoczniki jest też ten granit tylko o grubości 12mm. Czy cięcie będzie równe nie będzie szczerbień a co najważniejsze czas cięcia czyli wygodabo nie chciał bym pichotać to np. pół godziny jedno cięcie.
Oczywiście do tego łazienki w białym marmurze 60x40. Struktura kamienia całkiem inna więc czy ta sama tarcza będzie się sprawiać na równo w granicie i marmurze. Przyznam że nie zbyt interesują mnie opinie producenta bo testy według mnie nie są adekwatne do rzeczywistości na budowie. Nie chciał bym wyrzucić w błoto na pewno ponad 100zł ( tarcze zapewne będą w takiej cenie) jak mogę wydać na tarczę 35zł. Jak ktoś będzie pieprzył że tarcza za 35 zł nie daje rady w granicie 12mm to zapraszam pokażę ten 2 cm jeszcze nie próbowałem. Oczywiście opinie na temat tarcz na mokro Również mnie interesuje. Jak ktoś ma tarczę Adiamu zapraszam, porównamy jakość z tarczą którą mam i poradzimy kolegom. Obecnie jestem w Warszawie na Żoliborzu![]()
Parę lat wstecz radziłem sobie cięciem tak grubych i długich odcinków używając dużą kątówkę z tarczą 180 lub 230mm oczywiście marki Adiam i powiem ze cały zestaw radził sobie wyśmienicie, warunkiem dobrego cięcia było tylko nie dociskać tarczy na siłę a pozwolić jej na samoistne zagłębianie pod wpływem własnego ciężaru kątówki.
Mała tarcz i kątówka w tym temacie to chyba pomyłka przegrzejesz tarcz i szlifierkę.
www.adiam.pl/119,tarcza-diamentowa-fliese-premium.html
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest wodniak. Ale powiem ci kolego że mała kątówka (oczywiście dobrej marki) z dobrą tarczą radzi sobie z cięciem 2cm granitu o długości 130cm bez problemu nie przegrzewając ani tarczy ani sprzętu. do zobaczenia Warszawa ul. Iwicka 1a.
Dlatego interesują mnie opinie na temat tarcz które sprawdzają się w różnych materiałach, ich żywotność i cena
- Dariusz-Roj
- Wylogowany
- Członek Założyciel
-
Janek napisał: To ja poproszę.
Fliese Music sprawdziłem w Norwegii.Dostała w dupę aż się patrzy.Daje radę.Chętnie przetestowałbym teraz ten SPYDER
Janusz napisz w jakim materiale przetestowałeś tą tarczę Fliese Music. Jak dostała w dupę to zrób zdjęcie jej zużycia chętnie zerknę czy właśnie nie jest przegrzana itd. Oczywiście zrób zdjęcia tej nowej którą testujesz i daj opis. O cenie podyskutujemy później
- Jacek Murlikowski
- Wylogowany
- Sekretarz SSRW
-
- Mistrz Glazurnik Autoryzowany wykonawca MAPEI
- Otrzymane podziękowania: 95
- Jacek Murlikowski
- Wylogowany
- Sekretarz SSRW
-
- Jacek Murlikowski
- Wylogowany
- Sekretarz SSRW
-
- peronik
- Wylogowany
- Skarbnik SSRW
-
- Kto powiedział że nie dam rady
- Jacek Murlikowski
- Wylogowany
- Sekretarz SSRW
-
Ale skoro prosicie
Używam Żbika myślę że większości znany.
- boko
- Wylogowany
- Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
-
- Otrzymane podziękowania: 188
boko
- Jacek Murlikowski
- Wylogowany
- Sekretarz SSRW
-